Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Scadere a numarului de tranzactii imobiliare in aprilie: scadere de 3295 de unitati fata de anul precedent!

Top 3 judete la capitolul tranzactii imobiliare au fost Bucuresti, Ilfov si Timis, in timp ce la polul opus s-au situat Gorj, Salaj si Olt

In Bucuresti si Ilfov s-au inregistrat, cumulat, 10348 de tranzactii rezidentiale, de peste 4 ori mai multe fata de Timis, al treilea judet din top. Se remarca iesirea Clujului din randul celor mai active zone in domeniul imobiliar. Timisul, in schimb, este lider la capitolul terenuri agricole, aici inregistrandu-se cele mai multe tranzactii de acest tip in luna aprilie. 

Numarul ipotecilor, per ansamblu, este in cerstere fata de aceeasi perioada a anului precedent: 24284, cu 2150 mai multe fata de aprilie 2018. Tranzactiile finantate prin credit reprezinta peste 50% din totalul contractelor de vanzare-cumparare incheiate in luna precedenta. TOP 3 judete la acest capitol sunt tot Bucuresti, Ilfov si Timis. 

Per ansamblu, in primele 4 luni ale anului 2019, in Bucuresti s-au vandut 26.710 proprietati, dintre care peste 22.000 prin credit (o pondere mare, justificata prin amanarea multor tranzactii prin credit din ultima perioada a anului 2018). In judetul Ilfov, zona care poate fi afiliata Bucurestiului, s-au facut 13.418 vanzari, dintre care aprox. 7000 prin credit. Urmeaza Clujul, care a inregistrat 9.186 de tranzactii, dintre care 4.887 prin credit. 

Vreti sa fiti la curent cu cele mai noi stiri din domeniul imobiliar? Accesati zilnic sectiunea STIRI de pe portalul Titirez.ro!

Stiri