Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Dezvoltatorul rezidențial Cordia intră pe piața imobiliară din Regatul Unit al Marii Britanii prin achiziția Blackswan

Cordia International Zrt. a achiziționat dezvoltatorul specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham, Blackswan Property. Cordia este platforma de dezvoltare rezidențială a Futureal, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu peste 650.000 de metri pătrați în construcție în cadrul a 32 de proiecte în desfășurare. Cea mai recentă achiziție a companiei marchează prima sa investiție pe piața britanică.

Compania britanică va continua să funcționeze sub marca Cordia Blackswan și va fi condusă de actuala echipă de management. De asemenea, Blackswan își va crește echipa, punând accent pe recrutare în următoarele câteva luni, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor planificate ale companiei.

Tranzacția Blackswan, la fel ca achiziționarea a 93% din dezvoltatorul rezidențial polonez Polnord SA, cotat la Bursa de la Varșovia și a unei participații de 20% la Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al reînnoirii urbane pe scară largă din Germania, a fost parțial finanțată din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Aceste achiziții au mărit portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională și intrarea pe segmentul închirierilor private.

Tranzacția a fost intermediată de Tony Haran, șef al departamentului de investiții rezidențiale și expert în construcția și închirierea din zona Midlands din echipa rezidențială a CBRE. El a consiliat Cordia cu privire la prima achiziție rezidențială a companiei din Marea Britanie.

Tibor Földi, președintele Consiliului de Administrație al Cordia, a declarat: „Scopul nostru este să devenim unul dintre principalele și cele mai diversificate grupuri de dezvoltare rezidențială din Europa. Achiziționarea și recapitalizarea Blackswan nu reprezintă doar debutul nostru în Marea Britanie, ci și cea mai recentă etapă a strategiei noastre de expansiune internațională.”

Gábor Futó, fondator și proprietar majoritar al Futureal Group, a declarat: „Echipa Blackswan împărtășește aceleași valori pe care a fost construit Futureal Group: integritate, creativitate, perseverență și spirit de echipă. Împărtășim, de asemenea, o dorință comună de a construi o valoare durabilă pentru comunitățile în care lucrăm, creând clădiri noi, spații publice vibrante, respectând patrimoniul și construind în concordanță cu acesta și având imaginația și angajamentul de a continua proiecte de reînnoire urbană.”

Marcus Hawley, director general și fondator al Blackswan, a declarat: „Viziunea Blackswan a fost dintotdeauna să creeze proiecte sustenabile, care să le permită oamenilor să trăiască vieți mai fericite, mai bogate și mai satisfăcătoare. A face parte din Cordia ne va permite să îndeplinim această viziune prin livrarea de proiecte în valoare de 550 milioane de lire sterline în West Midlands. Suntem încântați să ne alăturăm familiei Cordia, deoarece compania împărtășește viziunea noastră de a crea proiecte noi, bine concepute, în care oamenii vor să trăiască, să lucreze, să se joace și să învețe.”

Tony Haran, șef al departamentului de investiții rezidențiale și expert în construcții destinate închirierii în Midlands, în echipa rezidențială a CBRE, a declarat: „Acesta este un vot imens de încredere în sectorul rezidențial din Birmingham și ar putea facilita livrarea a până la 2.500 de case noi în oraș de către un dezvoltator experimentat și care beneficiază de o finanțare puternică. Cordia are ambiții mari pentru Marea Britanie și faptul că Birmingham a fost ales primul, ca piatră de temelie pentru planurile companiei, este o dovadă că orașul are un loc bine stabilit pe scena investițiilor internaționale.”

Blackswan Property a fost fondată de Marcus Hawley în 2009 și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte mixed-use cu accent pe rezidențial în regiunea West Midlands. Proiectele includ în prezent The Lampworks, un proiect de apartamente construite spre închiriere și The Gothic, o reanimare ambițioasă a clădirilor de patrimoniu, care vor crea o nouă destinație rezidențială și de agrement, ambele situate în Birmingham's Jewellery Quarter, la marginea Birmingham City Centre.

Despre Blackswan Property

O afacere ambițioasă de dezvoltare imobiliară cu sediul la Birmingham, Blackswan Property creează proiecte imobiliare care caută să combine practici inovatoare de design cu beneficiile amplorii și familiarității pentru a crea clădiri și locuri unice în și în jurul orașului Birmingham. Blackswan Property are proiecte în valoare de 550 de milioane de lire sterline, cuprinzând 1.800 de locuințe, precum și 360.000 de metri pătrați de spații comerciale în West Midlands și caută în mod activ noi locații în întreaga regiune.

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).

Despre CBRE

CBRE oferă o gamă largă de servicii integrate, inclusiv facilități, tranzacții și management de proiect; managementul proprietății; managementul investiției; evaluare; leasing imobiliar; consultanță strategică; vânzări de proprietăți; servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Cu peste 100 de profesioniști în biroul nostru din Birmingham, oferim o gamă largă de servicii în Midlands, acționând în numele unei game largi de chiriași și proprietari

Stiri