Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Cinci plante care se adaptează perfect în baie (P)

Mai ales în baie acestea pot să aducă un plus de rafinament și prospețime. De altfel, sunt numeroase plante care se pretează în special unui mediu cald și umed, așa cum este, de obicei, baia.  În continuare sunt prezentate cinci plante potrivite pentru acest spațiu și modul în care trebuie întreținute pentru a se dezvolta armonios. 

 

Criterii de îndeplinit pentru a avea plante de baie frumoase

 

Când alegeți plantele pentru baie trebuie luați în calcul trei factori: expunerea la lumină, baia are de obicei doar o singură fereastră, umiditatea ce crește mai ales după ce e utilizat dușul și schimbările de temperatură. De aceea pentru acest spațiu, în care uneori dorim să ne relaxăm, stând în apă și citind o carte, ascultând muzică, urmărind un videoclip 

cu cele mai senzaționale faze sportive, sau chiar accesând o platformă pentru pariuri de fotbal putem alege plantele cum ar fi: ferigi, plante de aer și o serie de plante tropicale și semi tropicale.

 

Feriga sparanghel

 

Feriga sparanghel, este o plantă cu frunze dese, și mici, cu un frunziș aerisit și dantelat, care iubește umiditatea unei băi. Se descurcă bine fie în lumină moderată, fie în lumină puternică, așa că cel mai bine este un loc lângă o fereastră. Feriga sparanghel  sau Asparagus densiflorus, așa cum este catalogat botanic, pare moale la atingere, dar tulpinile au spini, așa  că trebuie manevrat cu grijă. Poate crește chiar mai mult de jumătate de metru în înălțime, cu ramuri care se pot întinde. Planta vine și cu un avertisment, este toxică și trebuie ținută departe de copiii mici și de animalele de companie. 

 

Bambusul, o plantă prietenoasă care e considerată și aducătoare de noroc

 

Această plantă este un simbol al norocului în mai multe culturi asiatice și este foarte puțin pretențioasă. Bambusul se poate aclimatiza în majoritatea medilor și de aceea este potrivit și pentru baie. Singurul inconvenient este acela că poate să fie destul de invazivă și din această cauză trebuie plantată în ghivece mici. Când tulpinile devin prea dese acestea pot fi mutate în alte vase. Mai este de reținut faptul că în timpul sezonului de creștere, bambusul trebuie hrănit săptămânal cu un îngrășământ diluat cu conținut ridicat de azot. Iarna această hrană se reduce la o administrare lunară.Begonia cu aripi de înger

 

Multe tipuri de begonii cresc bine în recipiente și se bucură de căldura și umiditatea unui raft de baie. În special, begoniile rex, cu frunzișul lor arătos, cresc bine în interior. Begoniilor le plac condițiile umede, dar nu solul îmbibat cu apă, care poate provoca putrezirea rădăcinilor. Plantele sunt  apreciate pentru florile lor  și pentru a înflori au nevoie de un loc luminos în baie, mai ales dimineața devreme.  În funcție de ce preferați, frunzișul sau florile se pot alege soiuri de culoare: verde deschis, verde închis, bronz sau frunziș pestriț. Ce interesați de aceste flori, mai trebuie să știe și aceste sfat de îngrijire, begoniile se descurcă cel mai bine în amestecul de ghiveci fără sol de uz general.

 

Bromeliadele cu flori colorate

 

Acestea sunt exemplare neobișnuite de plante, Bromeliadele produc cu ușurință înfloriri de lungă durată în locuri în care majoritatea plantelor de apartament nu înfloresc deloc. Plantele înfloresc cu flori galbene, roz sau roșii iarna, iar înflorirea durează câteva săptămâni. Bromeliadele includ mai multe genuri diferite de plante și zeci de specii, dintre care multe sunt epifite (atrăgând umiditatea din aer mai degrabă decât din sol). Această calitate le face ideale pentru a se bucura de umiditatea unei băi, cu condiția ca spațiul să se bucure și de o bună circulație a aerului, care poate fi asigurată prin pornirea ventilatorului de evacuare a băii sau prin configurarea unui mic ventilator portabil pentru a funcționa câteva ore în fiecare zi. Solul pentru ghiveci depinde de gen și specie, speciile care au nevoie de pământ se descurcă mai bine într-un amestec suculent de pământ.

 

Orhidee rafinate și nepretențioase

 

Orhideele cuprind sute de specii din zeci de genuri din familia de plante Orchidaceae. Multe orhidee sunt ideale pentru creșterea în băi atâta timp cât spațiul nu se răcește prea mult. Unele specii sunt plantate în sol, în timp ce altele sunt epifite (plante de aer) care absorb umiditatea din aer. Orhideele pot înflori săptămâni întregi și pot aduce un aer de rafinament în spațiul băii. Deoarece unele soiuri sunt plante mici, acestea pot fi grupa mai multe împreună pentru obținerea unui aspect spectaculos. Solul pentru ghiveci depinde de tip, dar în general necesită un amestec de scoarță conceput pentru orhidee.

Stiri