Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulată de peste 200 MW vor fi livrate în 2024 sub brandul Everready, în stadiul ready-to-build


Disponibile spre vânzare, proiectele se află amplasate în zona Munteniei, pe o rază de maximum 80 de km față de Capitală, și vor fi gata începând cu primul trimestru al anului în curs.

Prin brandul Everready, investitorul și dezvoltatorul imobiliar Asset Management Corporation (AmCorp) are în lucru o serie de proiecte pe segmentul energiei regenerabile, ce urmează a fi livrate în 2024, începând cu primul trimestru al anului – este vorba despre 7 parcuri fotovoltaice, ce vor avea, la finalizare, o capacitate cumulată de peste 200 de megawați. Acestea se află amplasate în zona Munteniei, la o distanță de maximum 80 de kilometri față de Capitală, terenurile aferente ajungând la o suprafață totală de aproximativ 250 de hectare și la o valoare estimată de circa 20 de milioane de euro. Toate proiectele vor fi disponibile spre vânzare și vor fi livrate în stadiul ready-to-build, adică având toate documentele necesare pentru demararea dezvoltării: studiul de fezabilitate, studiul de impact asupra mediului, autorizația de construire, avizul tehnic de racordare, autorizația pentru conectarea la rețea etc. Investitorii interesați pot achiziționa proiectele ca atare sau pot intra într-un parteneriat cu reprezentanții AmCorp, solicitându-le acestora se ocupe de întregul proces de dezvoltare, până la livrare.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le avem de oferit companiilor interesate să investească în proiecte de energie regenerabilă este extinsa noastră experiență în acest domeniu. Astfel, brandul Everready a fost lansat pe piața locală în urmă cu aproape 13 ani, timp în care am oferit servicii de consultanță, project și property management la cele mai înalte standarde. La aceasta se adaugă faptul că, datorită investițiilor noastre susținute pe segmentul de land banking, suntem unici proprietari ai terenurilor pe care vor fi amplasate parcurile fotovoltaice pe care le avem în lucru – un aspect ce nu poate decât să ofere o importantă garanție suplimentară potențialilor investitori.

Massimo Perrotti, COO AmCorp

Massimo Perrotti COO AmCorp


Citește și:

În 2024, dezvoltatorul și investitorul imobiliar AmCorp dă startul vânzărilor în două proiecte rezidențiale „verzi”. Prețul unui lot de casă pornește de la 8.500 de euro!


Competențe în proiectarea, dezvoltarea și administrarea proiectelor de energie

Pe măsură ce tot mai multe companii își manifestă interesul de a investi în domeniul energiei regenerabile, specialiștii Everready oferă o vastă gamă de competențe în ceea ce privește proiectarea, dezvoltarea, dar și administrarea, întreținerea și curățarea parcurilor fotovoltaice. Compania se află, totodată, în proces de extindere pe alte segmente strategice ale acestei piețe, implicându-se în prezent și în dezvoltarea de facilități de stocare a energiei, proiecte de cogenerare, dar și stații de alimentare cu energie pentru perioade de vârf.

AmCorp acordă o importanță deosebită protejării mediului înconjurător, prin valorificarea surselor de energie regenerabilă și optimizarea consumului, și pe celelalte segmente de piață pe care activează. Un exemplu este dat de proiectele Sol Residences, amplasate în vecinătatea Capitalei, care integrează, și ele, unele dintre cele mai moderne tehnologii în domeniu. Chiar vizavi de ansamblul din Crevedia, spre exemplu, compania va dezvolta, pe cont propriu de data aceasta, un alt parc fotovoltaic marca Everready, ce va permite ca unitățile locative din cadrul complexului, atât case, cât și apartamente, să fie alimentate cu energie verde.

Suntem conștienți de importanța integrării surselor de energie regenerabilă în toate celelalte sectoare de piață în care activăm, începând cu cel rezidențial și continuând cu cel de retail, industrial-logistic, hotelier, al ospitalității și agrementului, dar și al agriculturii. De aceea, considerăm că brandul Everready are o importanță strategică în ansamblul serviciilor oferite de AmCorp, inclusiv în materie de consultanță, project și property management, acesta oferind siguranța alinierii la normele actuale de sustenabilitate, în contextul în care acestea reprezintă, în mod evident, o prioritate la nivel global.

Massimo Perrotti, COO AmCorp


Citește și:

Cu un portofoliu de terenuri de peste 550 ha, în valoare de 80 mil. euro, investitorul și dezvoltatorul AmCorp se află în căutarea unor noi oportunități de achiziție


550 de hectare de terenuri în proprietate

Având în proprietate terenuri de peste 550 de hectare, localizate preponderent în zona Capitalei și cu o valoare cumulată estimată la 80 de milioane de euro, AmCorp se află în continuare în căutarea unor oportunități de achiziție pe segmentul de land banking. O importantă direcție de valorificare a portofoliului de terenuri este chiar cea a proiectelor de energie regenerabilă, prin brandul Everready, astfel că proprietăți deja existente sau unele nou-achiziționate pot reprezenta punctul de plecare pentru demararea unor noi dezvoltări de acest gen.

Despre Everready

Prezent pe piața românească de aproape 13 ani, Everready este brandul prin care Asset Management Corporation operează pe segmentul energiei regenerabile, printr-o echipă formată din peste 10 persoane (la care se adaugă parteneriate cu o serie de profesioniști externi reputați). Ocupându-se până acum cu prioritate de proiectarea și dezvoltarea de parcuri fotovoltaice, echipa Everready se află în curs de extindere pe alte segmente strategice ale pieței, implicându-se și în dezvoltarea de facilități de stocare a energiei, proiecte de cogenerare, dar și stații de alimentare cu energie pentru perioade de vârf.

Stiri