Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Muzeul Antipa ar putea pierde 45% din parcul adiacent, la cererea Ministerului Culturii

Insitutia muzeala a primit din partea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale solicitarea de a ceda 5300 de mp din parcul muzeului, in vederea construirii unei noi cladiri. 

Potrvit unui comunicat de presa emis de muzeu, directorul institutiei a fost chemat la sediul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a semna un acord de dezlipire a terenului administrat, actiune despre care nu fusese instiintat prealabil. 

Muzeul doreste sa pastreze intacta integritatea parcului istoric. Principalul argument pentru asta ar fi calitatea de monument istoric al muzeului si al terenului aferent, acesta aflandu-se si intr-o zona protejata. De asemenea, spatiul verde din jurul muzeului este vitala, mai ales avand in vedere profilul institutiei. Nu in ultimul rand, muzeul ar avea nevoie chiar de o extindere a spatiului existent, nicidecum de o diminuare a acestuia. Aceasta extindere ar urma sa se faca in subteran, pentru a proteja spatiul verde. 

Prin urmare, pastrarea terenului in administrare permite indeplinirea planurilor de extindere, necesara avand in vedere faptul ca Antipa este de departe cel mai vizitat si cunoscut muzeu din tara, cu un patrimoniu de 2 milioane de exponate si 311.000 de vizitatori anual.

 

 

Stiri