Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Metroul din Drumul Taberei, din nou amanat

Anul trecut, toata lumea era convinsa ca, incepand cu 2019, locuitorii cartierului Drumul Taberei se vor bucura de acces de transportul rapid si convenabil cu metroul.

De ce? Lucrarile de finalizare pentru statii au fost puse in asteptare din cauza unui litigiu juridic care a blocat desfasurarea proiectului pana la solutionarea finala. Este vorba despre o contestatie depusa de compania Siemens, al carei dosar de participare la licitatia pentru finalizarea sistemului de automatizare al liniei de metrou a fost respins.

In acest sens au existat 2 procese pe rol. Primul a fost respins definitiv de instanta, insa al doilea proces intentat de Siemens este inca in judecare. Dupa solutionarea definitiva a proceselor, lucrarile la sistemul de automatizare vor dura cel putin 9 luni, urmate de ultimele finisari. Asta inseamna ca, in cel mai fericit caz, locuitorii cartierului Drumul Taberei vor avea acces la metrou incepand cu anul 2020 - asta in cazul in care nu mai intervin alte intarzieri.

Magistrala 5 de metrou este un proiect de amploare, gandit in 3 mari etape de dezvoltare. Prima etapa, care ar fi trebuit sa fie de mult timp gata, va lega zonele Raul Doamnei de Eroilor, printr-o linie cu 10 statii si lungime de 7 km. A doua portiune a magistralei, care ar urma sa lege zonele Eroilor si Iancului (via Universitate) ar avea termen de finalizare 2023 - extrem de optimist, luand in calcul intarzierile din prima etapa si zona extrem de sensibila in care se vor desfasura sapaturile. Ultimul tronson, care ar urma sa lege Piata Iancului de cartierul Pantelimon, are termen de finalizare 2030.

Stiri