Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Menarco Tower din Manila, Filipine, a obținut o certificare de 5 stele în baza IMMUNE Building Standard™ – sistem dezvoltat în România

Clădirea de birouri este primul beneficiar din Asia al certificării IMMUNE™ Resilient, cel mai înalt calificativ acordat de Healthy by Design Institute.

IMMUNE Building Standard™, sistemul creat în România, de Genesis Property, a fost adoptat de către Menarco Development, unul dintre cei mai inovatori dezvoltatori imobiliari din Filipine. Menarco Tower (foto centru), o clădire de birouri de tip boutique, multipremiată, situată în Metro Manila, a obținut astfel o certificare IMMUNE Building Standard™ de 5 stele – Resilient Shell & Core.

IMMUNE Building Standard™ a fost lansat pentru a răspunde amenințărilor la adresa sănătății cauzate de pandemie. Standardul a fost adoptat la nivel global de companii din întreaga lume pentru a-și consolida angajamentul de a avea clădiri care să protejeze sănătatea ocupanților, atât în prezent, cât și în viitor. Standardul a ajuns în Asia în luna iunie și continuă să câștige recunoaștere în regiune.

Doresc să felicit întreaga echipă Menarco Development pentru pasiunea autentică și energia pozitivă pe care au depus-o în procesul de certificare. Obținerea etichetei IMMUNETM 5 stele - Resilient Shell & Core demonstrează muncă extraordinară din partea echipei, bune practici și respect pentru afacerea lor. Uneori este nevoie de o pandemie pentru ca oameni din diferite colțuri ale lumii să lucreze împreună și să realizeze lucruri minunate. Cea mai înaltă certificare a etichetei IMMUNE Building Standard™ pentru Menarco Tower se traduce nu doar printr-un angajament colectiv pentru clădiri sănătoase, ci și printr-o contribuție la o lume mai sănătoasă.”

Liviu Tudor, fondator Genesis Property & președinte al Federației Europene a Proprietăților

Activități în aer liber pentru angajați

Menarco Tower are o suprafață construită de 25.876 de metri pătrați, distribuită pe 32 de etaje, iar activitățile în aer liber sunt încurajate și recomandate pe terasa Pandan, unde sunt puse la dispoziție și parcări pentru biciclete și zone de dușuri. Intrările din Menarco Tower dispun de sisteme de dezinfectare, bariere de aer, covorașe și stații de dezinfecție. Toaletele sunt dotate cu senzori pentru lumini, robinete și uscătoare de mâini.

Clădirea dispune de aer proaspăt cu ajutorul filtrelor MERV 13, care mențin nivelurile de CO2 sub 500 PPM, verificate și monitorizate în permanență de senzorii de calitate a aerului. În plus, clădirea de birouri are o politică de curățenie ecologică, în cadrul căreia se utilizează numai substanțe chimice, materiale de curățare și procese de curățare conforme cu normele de protecție a mediului. Mai mult, toate materialele care intră în clădire sunt evaluate din punctul de vedere al sustenabilității.

Încă din prima zi, Menarco Development Corporation a proiectat, construit și oferit doar cele mai sigure și sănătoase spații și experiențe pentru fiecare persoană cu care am interacționat. Suntem onorați de faptul că Menarco Tower este primul beneficiar din Asia al certificării IMMUNE™ Resilient, cel mai înalt calificativ acordat de Healthy by Design Institute. Această recunoaștere certifică spațiile noastre ca fiind pregătite pentru amenințarea actuală sau viitoare reprezentată de Covid sau de orice alt eveniment similar viitor. Construirea unor spații mai bune care să ofere liniște sufletească pentru toți, acesta este scopul nostru final.”

Carmen Jimenez-Ong, Fondator & CEO, Menarco Development Corporation

IMMUNE™ se bazează pe o investiție practică într-un sistem Healthy by Design (HbDS), care încorporează o rețea de senzori specializați ce măsoară parametrii mediului interior, cum ar fi nivelul aerului, umiditatea, temperatura sau CO2, dispozitive și tehnologii disponibile.

Suntem foarte bucuroși să avem un parteneriat puternic cu Menarco Development Corporation în Asia și să împărtășim misiunea de a crea spații interioare sănătoase pentru angajații, chiriașii și partenerii noștri. La HDBI, suntem mândri să demonstrăm încă o dată că IMMUNE™ este o propunere relevantă pentru orice companie care dorește să fie pregătită pentru provocările de sănătate ale viitorului.”

Darren Allen, Director al Healthy by Design Building Institute

De asemenea, standardul recomandă un set de măsuri care integrează personal dedicat, cum ar fi IMMUNE™ Steward, și noi facilități, promovând reguli operaționale și de sănătate. Un evaluator autorizat al clădirii efectuează evaluarea și recomandă ca o proprietate să devină certificată IMMUNE™ cu una dintre cele trei etichete: Strong (3 stele), Powerful (4 stele) sau Resilient (5 stele).

__________

Despre IMMUNE Building Standard™

IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator care certifică reziliența clădirilor la amenințări de sănătate precum pandemia Covid-19, a fost lansat în 2020 de Genesis Property, lider în dezvoltarea de birouri de clasă A în România, cu o experiență de aproape 20 de ani în sectorul imobiliar. Genesis Property deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A pentru clienți precum HP, Accenture, Societe Generale, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie în mod durabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului. Conceput ca răspuns la pandemia COVID-19, acest standard este inspirat din tehnologiile și procedurile avansate utilizate cu succes în instituțiile medicale și în unitățile de cercetare și adaptat pentru a fi utilizat în domeniul imobiliar comercial.

Citește și:

O școală din Atena devine prima instituție de învățământ certificată IMMUNE Building Standard™ – sistemul creat la inițiativa unui dezvoltator român ca răspuns la Covid-19

 

Stiri