Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

La ce prețuri se mai vând terenurile agricole, în 2023. Tranzacție de proporții, cu o fermă de 1.370 de hectare, în județul Constanța

Prezent pe piața locală din anul 2008, investitorul ajunge ca prin această achiziție să administreze un total de 17.000 de hectare de teren – din care 42% se află în proprietate, iar restul, în arendă.

Grupul specializat în exploatarea terenurilor agricole JD Agro Cocora, deținut de investitori danezi, prin Romania Farm Invest A/S, a anunțat cumpărarea unei ferme agricole cu o suprafață de aproximativ 1.370 de hectare, în zona de sud-est a țării, anume în județul Constanța. Tranzacția s-a cifrat la 10 milioane de euro, în condițiile în care 760 de hectare din totalul achiziționat se află în proprietate, iar alte 610 hectare sunt în arendă. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, unul dintre motivele pentru care aceasta a fost aleasă fiind acela că terenul are o calitate foarte bună și este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

„Investiția realizată pentru această nouă achiziție a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziții, cât și prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafețe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local.”

Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora


Citește și:

Piața locală a terenurilor pentru construcții este în continuare atractivă, însă multe tranzacții sunt momentan în așteptare. Problema PUZ-urilor din Capitală, printre reținerile cumpărătorilor


Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (1000 × 200 px) (1000 × 170 px) (1000 × 250 px) (1)

Extindere cu 35% a propriei ferme din zonă

Potrivit oficialului grupului, ferma achiziționată a aparținut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiții suplimentare și poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. Odată cu noua investiție, ferma JD Agro Amzacea își va extinde suprafața cu 35%, ajungând la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localitățile Amzacea, Chirnogeni și Topraisar.

„Investiția realizată în ferma din zona Constanța ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenței pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare.”

Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora


Citește și:

Volumul tranzacțiilor cu terenuri de construcții din zona Bucureștiului s-a dublat între 2020 și 2022. Cele destinate investițiilor rezidențiale „vor rămâne cele mai căutate în viitor”


Preturi terenuri agricole JD Agro Cocora 2Pariu pe tehnologia modernă

Pe lângă ferma din județul Constanța, JD Agro Cocora mai deține o alta, în județul Ialomița, care administrează o suprafață de 11.600 de hectare. „Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante și de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficiență peste media pieței. În plus, în prezent, JD Agro Cocora folosește tehnologia no till – fără arătură – pe întreaga suprafață lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna și sporind, astfel, umiditatea solului”, explică reprezentanții grupului.

Terenurile agricole deținute sau arendate de JD Agro Cocora (foto) sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producție de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.


Despre JD Agro Cocora

În 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora, ce a presupus achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în județul Ialomița. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafațǎ de 17.000 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzǎu.
Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, județul Ialomița. Ferma dispune de o halǎ pentru utilaje, un depozit, spațiu pentru birouri și un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totalǎ de depozitare de 40.000 de tone.


Citește și:

GHID RISC SEISMIC – 2023 de la Titirez.ro. Ce putem face pentru a fi mai puțin vulnerabili la cutremure?


 

 

Stiri