Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Episodul 5: Imobiliarele si Coronavirusul - "Fie se vor replia si vor duce la un alt nivel modul in care lucreaza, fie aceasta breasla se va cerne!"

 

1)     Cum vedeti situatia prezenta, cum va afecteaza in acest moment, dar si pe termen scurt si mediu?

 

Perioada pe care o traversam este sub semnul incertitudinii. Sigur ca poate fi considerata o perioada dificila pentru multe agentii imobiliare. Fiind afectati atat la nivel social cat si financiar, piata imobiliara stagneaza, dar nu va trece mult si vor aparea diverse nevoi - de relocare, investitori ce se vor reactiva, etc

 

2)     Ce masuri ati luat in compania Dumneavoastra? Ati luat in calcul suspendarea activitatii? Daca da, de ce? Daca nu, va rog sa aduceti cateva argumente.

 

Am decis ca aceasta perioada sa o fructificam in favoarea noastra. Nu am intrerupt activitatea, doar ne-am schimbat locatia - echipa noastra lucrand de acasa. In cazul situatiilor ca acesta, vor reusi doar cei ce se adapteaza. Am hotarat sa alocam mai mult timp clientilor nostri (atat proprietari, cat si cumparatori sau chiriasi), mentinem legatura telefonic, actualizam bazele de date, construim strategii de marketing si promovare. Sigur ca timpul extra il alocam si activitatilor de dezvoltare personala si profesionala prin participarea la webinarii si bineinteles, citind.

 

3)     Avand in vedere ca zilnic comunicati cu un numar foarte mare de proprietari care doresc sa le tranzactionati proprietatile sau cu un numar important de potentiali clienti, exista o scadere a volumului acestora de la inceputul lunii Martie? Comparativ cu perioada similara a anului trecut observati o schimbare majora?

 

Avand in vedere contextul in care ne aflam, intr-adevar, a aparut o reducere semnificativa a solicitarilor pe toate segmentele.

 

4)     Ce impact considerati ca va avea aceasta pandemie asupra pietei imobiliare romanesti?

 

Asa cum am mentionat anterior, traversam o perioada sub semnul incertitudinii.

 

Fiind o companie axata pe tranzactionarea in segmentul office, ne vom astepta la strategii de minimizare a costurilor si cel mai probabil va aparea necesitatea de relocare, fie in spatii mai mici, fie in spatii cu costuri mai reduse. In segmentul rezidential cel mai probabil va aparea o ajustare a preturilor.

 

5)     Ce recomandari aveti pentru cei care au in plan sa isi achizitioneze o locuinta cash sau credit? 

 

Indiferent de modul in care dispun de sursele financiare, le recomad ca atunci cand identifica locuinta corespunzatoare, sa o achizitioneze. In ultimii ani s-a tot vehiculat ca vor aparea scaderi ale preturilor, dar acest lucru a incetat sa apara, asadar cate proprietati esti dispus sa pierzi, asteptand o scadere a pietei?!

 

6)     Ce recomandari aveti pentru colegii de breasla pentru urmatoarele luni?

 

Consider ca aceasta perioada va fi de adaptare si de ce nu, de resetare a modului in care se practica aceasta meserie. Fie se vor replia si vor duce la un alt nivel modul in care lucreaza, fie aceasta breasla se va cerne!

Acest interviu face parte dintr-o serie de interviuri ale Costinei Petrescu, CEO Titirez.ro, cu reprezentanti marcanti ai pietei imobiliare din Romania pentru a sustine activitatea agentilor imobiliari si pentru a impartasi sfaturi, idei si noi metode prin care acestia sa isi sustina in continuare business-urile, in perioada coronavirusului.

 

Stiri