Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Cordia România lansează faza a doua a proiectului rezidențial Parcului20

Cordia România, companie membră a grupului Futureal, intenționează să demareze, până la finalul anului 2020, lucrările de construcții pentru faza a doua a proiectului rezidențial Parcului20 din zona Expoziției, în nordul Bucureștiului. Compania se pregătește pentru recepția cu autoritățile a primei faze a proiectului și anunță începerea vânzărilor pentru apartamentele din a doua fază.

 

Lucrările la prima fază a proiectului Parcului20 sunt aproape gata, conform graficului și fără întârzieri și ne pregătim de recepție”, declară Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania și membru în Consiliul de Administrație al Cordia. „Prima fază a proiectului este vândută în proporție de peste 70% și anunțăm începerea vânzărilor pentru a doua fază a Parcului20, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului mediu-superior al pieței rezidențiale. Pentru noi, aceasta este o mare reușită în contextul generat de pandemia de COVID-19. Am observat că, de la finalul perioadei de izolare din mai 2020, interesul cumpărătorilor pentru acest segment este ridicat și că aceștia pot obține finanțarea necesară achiziției.”

Mauricio Mesa Gomez

 

 

Parcului20 este unul dintre primele proiecte inteligente din România, toate apartamentele din proiect fiind echipate standard cu sisteme smart home de ultimă generație. Grădina privată de peste 3.000 de metri pătrați, stațiile de încărcare pentru autoturismele electrice, spațiile de parcare pentru biciclete, grădina yoga și echipamentele pentru exerciții calistenice se numără printre principalii factori diferențiatori ai proiectului, care este gândit să asigure o experiență de calitate a locuirii și eficiență energetică.

Apartament showroom Parcului20 2

 

Pe lângă investiția de 40 de milioane de euro în Parcului20 și planul de investiții de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale pe cinci loturi de teren achiziționate în zona central-nordică a Bucureștiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziția de terenuri în București. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România vor fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională.

Parte din strategia grupului Futureal de a-și crește investițiile în Europa, Cordia a achiziționat aproape 93% din acțiunile Polnord, o companie de dezvoltare rezidențială listată la Bursa din Varșovia, o participație de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al regenerării urbane pe scară largă în Germania și compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achiziții au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.

 

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).

Stiri