Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Cordia România demarează lucrările de construcție la faza a doua a proiectului rezidențial Parcului20

București, 23 noiembrie 2020 Cordia România, companie membră a grupului Futureal, a demarat lucrările de construcție la a doua fază a proiectului rezidențial Parcului20 din zona Expoziției, în nordul Bucureștiului. Compania a realizat recepția cu autoritățile pentru prima fază a proiectului și a început vânzările pentru faza a doua Parcului20 în septembrie 2020.

Continuăm planul nostru de dezvoltare a unor proiecte rezidențiale de calitate în România, una dintre piețele cheie ale grupului Futureal din Europa”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania și membru al Consiliului de Administrație al Cordia. „Prima fază a Parcului20 este vândută în prezent în proporție de peste 70%, am semnat peste 30 de rezervări pentru apartamente în faza a doua și am început lucrările de construcție pentru a doua fază a proiectului, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului rezidențial mediu-superior. Perspectivele de piață sunt favorabile, în ciuda situației create de pandemia COVID-19, datorită cererii și facilităților implementate de către autorități. Una dintre cele mai importante astfel de facilități pentru segmentul rezidențial este modificarea legii prin care TVA-ul de 5% este aplicată pentru apartamentele cu un preț de maximum 140.000 Euro, promulgată recent de președintele României, domnul Klaus Iohannis și care va intra în vigoare în ianuarie 2021 Această modificare a legii anterioare, care a impus un plafon de preț de 100.000 de euro, va permite mai multor persoane să achiziționeze apartamente mai spațioase și de calitate superioară.”

Mauricio Mesa Gomez c

Compania Concelex, care a construit prima fază a Parcului20, a fost desemnată antreprenor general pentru a doua fază a proiectului, în urma unei licitații la care au participat alte patru companii de construcții.

Parcului20 este unul dintre primele proiecte inteligente din România, toate apartamentele din proiect fiind echipate standard cu sisteme smart home de ultimă generație. Grădina privată de peste 3.000 de metri pătrați, stațiile de încărcare pentru autoturismele electrice, spațiile de parcare pentru biciclete, grădina yoga și echipamentele pentru exerciții calistenice se numără printre principalii factori diferențiatori ai proiectului, care este gândit să asigure o experiență de calitate a locuirii și eficiență energetică.

Parcului20 ap showroom (2)

Investiția totală în proiectul rezidențial Parcului20 de ridică la 40 de milioane de euro. În afară de această investiție, Cordia România are un plan de investiții în valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale pe cinci loturi de teren achiziționate în zona central-nordică a Bucureștiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente. În plus, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziția de terenuri în București. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Parcului20 ap showroom (1)

Investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România vor fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională.

Parte din strategia grupului Futureal de a-și crește investițiile în Europa, Cordia a achiziționat aproape 93% din acțiunile Polnord, o companie de dezvoltare rezidențială listată la Bursa din Varșovia, o participație de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al regenerării urbane pe scară largă în Germania și compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achiziții au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Cordia este de asemenea activă pe piața din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).

 

Stiri