Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Arad Business Park a fost achiziționat de dezvoltatorul belgian WDP, unul dintre cei mai activi jucători din sectorul spațiilor logistice. Există interes pentru proiecte de proximitate

Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță Colliers, care se ocupă de administrarea proprietății din anul 2014.

Parcul industrial Arad Business Park (foto), cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați, a fost achiziționat de către dezvoltatorul belgian WDP. „Piața de investiții primește un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, subliniază Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România, compania de consultanță care s-a ocupat de intermedierea tranzacției.

O investiție strategică

Situat în zona de centru-nord a orașului Arad, Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operat de WDP România. Potrivit experților Colliers, tranzacționarea Arad Business Park confirmă interesul pentru spațiile pretabile afacerilor mici și pentru logistică de proximitate.

Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1.”

Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a relațiilor cu chiriașii, prelungirea, reînnoirea și încheierea unor noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea relațiilor cu terții, a bugetelor OPEX și CAPEX, dar și alte aspecte de management.

România, a treia piață logistică și industrială din regiune

Per ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare imobiliare, notează specialiștii Colliers. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne existente la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

La mijlocul anului 2022, reprezentanții companiei estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. „Există șanse ca volumul investițiilor de anul acesta să depășească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacții în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potențial și este de așteptat să fie încheiate și alte tranzacții până la finalul anului”, notează aceștia.

Citește și:

Pentru România, 2022 promite să fie „un an excepțional” în materie de investiții imobiliare. Perspectivele pentru 2023 rămân sub semnul întrebării

Colliers: Piața rezidențială din România se îndreaptă către un nou record de livrări în 2022. De ce cresc prețurile locuințelor

Stiri