Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Apetit susținut pentru dezvoltări rezidențiale, în ciuda provocărilor momentului: One United Properties achiziționează un nou teren în Capitală, destinat unui proiect de amploare

În suprafață de peste 3,6 hectare, terenul este amplasat în apropierea Parcului Herăstrău și a fost achiziționat cu aproximativ 60 de milioane de euro.

În momentul de față, piața rezidențială bucureșteană este afectată de două situații creatoare de controverse, ca urmare a impactului lor asupra jocului cerere-ofertă din piață. Este vorba, pe de o parte, de dificultățile întâmpinate de dezvoltatori în procesul de autorizare a noilor proiecte imobiliare, pe fondul disputelor privind anularea PUZ-urilor (și, mai nou, chiar a PUG-ului Capitalei), iar, pe de altă parte, de recenta decizie de diminuare a plafonului de aplicare a cotei reduse de TVA, de la 700.000 de lei, cât este în prezent, la 600.000 de lei (începând de anul viitor).

În ciuda celor două obstacole de natură legislativă, apetitul pentru noi dezvoltări rezidențiale se menține, susținut de încrederea jucătorilor de profil în potențialul pieței locale. Cea mai recentă dovadă în acest sens vine din partea investitorului și dezvoltatorului autohton One United Properties, listat la Bursa de Valori București. Reprezentanții companiei au anunțat, astfel, achiziționarea unui teren situat în sectorul 1 din București, pe Bulevardul Poligrafiei nr. 50 și 52-54, în imediata apropiere a Parcului Herăstrău – tranzacție ce s-a cifrat la aproximativ 60 de milioane de euro.

One Herăstrău City: circa 900 de apartamente, plus facilități

În suprafață de 36.869 de metri pătrați, terenul include 19 clădiri vechi, ce urmează să fie demolate, pentru a face loc unei ample dezvoltări rezidențiale. Astfel, investitorul are în plan un amplu proiect de regenerare urbană, numit One Herăstrău City și menit să readucă la viață zona în care este amplasat. Ansamblul va cuprinde șapte turnuri rezidențiale, cu un total de aproximativ 900 de apartamente. Clădirile vor avea o suprafață totală construibilă de până la 150.000 de metri pătrați deasupra solului și 70.000 de metri pătrați în subteran. Noua dezvoltare va integra și o zonă comercială cu numeroase facilități și servicii destinate comunității, precum un SPA cu sală de sport, piscină semiolimpică, restaurante, cafenele, dar și magazine de mici dimensiuni, ce vor oferi diverse servicii.

Tranzacția face parte din strategia One United Properties de a constitui un pipeline solid pentru viitoare dezvoltări sustenabile. Ne propunem ca prin noua dezvoltare One Herăstrău City să continuăm strategia companiei în ceea ce privește regenerarea urbană și să revitalizăm o zonă abandonată. În prezent derulăm o operațiune de majorare a capitalului social, care are ca scop atragerea de capital ce urmează să fie investit cu prioritate în noi dezvoltări, iar One Herăstrău City este una dintre cele zece dezvoltări pe care compania le va finanța cu noul capital.

Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties

Strategia One United Properties se concentrează pe investiții în dezvoltări premium sustenabile, iar, asemenea altor proiecte ale companiei, precum One Floreasca City, One Cotroceni Park sau One Herăstrău Towers, și One Herăstrău City a fost conceput pentru a readuce la viață o zonă a Capitalei care a fost abandonată pentru o perioadă îndelungată. Ansamblul va beneficia de un sistem de tip geoexchange, una dintre cele mai eficiente soluții din punct de vedere energetic și al protejării mediului înconjurător, care reduce semnificativ costurile pentru încălzirea și răcirea spațiilor.

____________________

Despre One United Properties

One United Properties vizează dezvoltarea de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație în București, România. Compania are în vedere accelerarea adoptării practicilor de construcții pentru clădiri durabile, eficiente din punct de vedere energetic și cu un impact pozitiv asupra sănătății. Toate proiectele sale au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România căruia i-a fost acordat, la nivel internațional, premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards, ediția 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

 

 

Stiri