Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

AFI Europe semneaza precontractul pentru achizitia Casei Radio. Tranzactie de 60 de milioane de euro!

AFI Europe, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliara din Romania, a semnat recent pre-contractul de vanzare-cumparare pentru 75% din actiunile Casa Radio - grupul monumental de cladiri din zona Eroilor (Bucuresti). Suma pentru care se realizeaza aceasta tranzactie este de 60 de milioane de euro.

Precontractul reprezinta a doua etapa din procesul de vanzare al cladirilor, dupa scrisoarea de intentie inaintata de catre AFI Europe la inceputul anului. Dupa incheierea procedurii de due dilligence, contractul de vanzare-cumparare final se va incheia in septembrie 2019. 

Casa Radio este un real punct de reper in centrul Bucurestiului si o oportunitate unica pentru dezvoltator. Putine sunt zonele de acest tip in care se mai pot dezvolta proiecte de mari dimensiuni, intr-o portiune atat de activa a Capitalei. Casa Radio, deja construita in mare parte, va deveni un complex comercial si de birouri care cu siguranta va atrage atentia marilor companii. Avand in vedere apropierea imediata de metrou, dar si multitudinea de facilitati din zona, proiectul are mari sanse sa fie unul de succes. 

Casa Radio a inceput sa fie construita in perioada comunista, mai exact in 1986, fiind proiectata sa devina Muzeul de Istorie al Republicii Socialiste Romania. Dupa revolutie, aceasta a fost transferata in patrimoniul Radiodifuziunii, punct din care a si fost abandonata. De-a lungul timpului, mai multe fonduri de investitie au achizitionat partea majoritara a actiunilor, fara sa demareze insa ceva. 

Stiri