Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Dezvoltarea spatiilor de birouri in preajma universitatilor

Cele mai populare cladiri de birouri sunt o mina de aur pentu proprietari, in conditiile in care multinationalele ajung sa plateasca pentru chiria pe un an pana la 120 milioane de euro. Majoritatea companiilor ce aleg spatiile de birouri provin din domeniul IT, astfel, Romania a devenit o piata atractiva pentru investiti in ultimii ani. Tot mai multe companii fiind interesate de extinderea investitiilor in Bucuresti, in special datorita fortei de munca si a evolutiei economice.           

Numarul mare al universitatilor din Bucuresti au atras, in ultimii ani, multe companii in apropierea acestora. Investitorii aleg din ce in ce mai des sa isi recruteze noii angajati din universitati pentru a le oferi oportunitati mai mari si pentru a ii forma in conformitate cu normele companiilor.

Ultimele studii effectuate arata ca 65% dintre companiile ce investesc pe piata din Romania sunt cele specializate in ITO (Information Technology Outsurcing) si BPO (Business Process Outsurcing). In total, cele doua segmente, au aproximativ 40.000 de angajati. Tot mai multe companii aleg spatiile de birouri aflate cat mai aproape de universitatile de profil din Bucuresti pentru a fi cat mai aproape de potentialii angajati, iar proprietarii sunt in cautare de spatii pentru noi cladiri de birouri.

Astfel, oferta de munca pentru studenti s-a dublat fata de anul trecut, cele mai multe fiind part-time si in domeniul IT. Multe dintre firmele ce prefera cladirile de birouri aflate in proximitatea universitatilor, ofera internship-uri in domenii cat mai variate pentru studentii din primii ani ai facultatii. Acestia pot alege dintr-o gama variata de domenii: IT, financiar, inginerie, vanzari, resurse umane sau marketing.

Proprietarii cladirilor de birouri prefera inchirierea acestora pentru un profit pe termen cat mai lung si pentru a putea avea control asupra bunurilor. Faptul ca tot mai multi dintre acestia aleg sa ridice cladiri de birouri in zonele importante si in preajma universitatilor a adus o crestere a pietei imobiliare de birouri din Romania. Specialistii spun ca aceasta crestere va continua si pe parcursul anului viitor.

Stiri