Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Cum sa iti pregatesti proprietatea ca sa obtii cel mai bun pret posibil la vanzare (Partea I)

casei tale, sa decizi daca iti doresti o tranzactie rapida sau poti astepta pana primesti cea mai buna oferta… Putini sunt cei care sunt pregatiti sa gestioneze toate necunoscutele unei tranzactii imobiliare fara stres considerabil.

Majoritatea persoanelor isi doresc sa scape cat mai repede de povara procesului de vanzare, cu cat mai putine investitii. Ceea ce nu stiu cei mai multi este faptul ca, pentru a obtine cel mai bun pret posibil, sunt necesare si unele investitii minime de bani si timp inainte de a lista proprietatea.

De aceea, ti-am pregatit o lista cu pasi simpli si accesibili care te vor ajuta sa primesti cea mai buna oferta din partea cumparatorilor.

PREGATIREA LIVINGULUI

 1. Elimina toate piesele de mobilier care nu sunt absolut necesare

decor-minimalist

Studiile specialistilor din domeniu indica faptul ca un interior minimalist, echipat cu un minim de piese de mobilier si de obiecte decorative, are un impact mult mai mare asupra potentialilor cumparatori. Un interior prea incarcat cu mobila si obiecte personale va micsora optic incaperile si ii poate indeparta pe cei care au un gust diferit de al tau. Pastreaza cele mai frumoase piese din living si elimina pe cat posibil elementele personale.

Important: daca mobila din living este invechita/demodata sau defecta, este mai bine sa o scoti cu totul si sa investesti in 2-3 piese noi standard (stil Ikea) care sa puna in valoare spatiul

 1. Trage mobila spre centrul camerei

interior-aerisit

Pentru a mari optic camera, trage canapeaua, biblioteca si alte elemente similare de langa perete. O distanta de macar 30 de cm de perete pot face minuni pentru atmosfera incaperii.

 1. Scoate draperiile si perdelele groase

perdea-alba

Scopul tau este sa obtii o atmosfera cat mai luminoasa, mai ales daca orientarea apartamentului nu este cea mai fericita. Draperiile nu fac decat sa incarce atmosfera si sa filtreze lumina. Opteaza pentru perdele subtiri albe, ridica jaluzelele si deschide obloanele sau rulourile din aluminiu.

 1. Elimina sau ascunde toate cablurile electrice

Nu este nimic mai urat si mai dezordonat decat cabluri electrice intinse prin toata camera. Potentialii cumparatori nu trebuie sa le vada!

 1. Alte sfaturi

  1. Scoate toate fotografiile de familie si obiectele clar personale (jucarii, amintiri din vacante, accesorii pentru animale de companie etc.)
  2. Arunca sau ascunde reviste vechi, ziare si alta maculatura
  3. Pune o carpeta ingusta pe holurile lungi de acces, pentru a evita crearea de ecou
  4. Pune cel mai mare tablou din camera pe cel mai mare perete
  5. Adauga cateva elemente decorative neutre, pe placul tuturor: un album de arta sau calatorii, flori naturale, lampi minimaliste sau un covor simplu

 

PREGATIREA SUFRAGERIEI SAU ZONEI DE LUAT MASA

 1. Daca ai o masa extensibila, las-o la dimensiunea minima pentru a crea mai mult spatiu.
 2. Intinde masa ca la carte, cu o fata de masa frumoasa, un set asortat de vesela si tacamuri de calitate. Un aranjament floral poate fi un plus binevenitmasa_1
 3. Respecta aceleasi reguli legate de perdele precum in living. In plus, poti monta niste draperii subtiri in nuante deschise, neaparat din tavan pana in podea.
 4. Inlocuieste becurile economice cu becuri puternice de 100W.
 5. Alte sfaturi:
 1. Adu cateva plante naturale de interior (daca se ofilesc, scoate-le imediat!!)
 2. Adauga lampi in zonele intunecate
 3. Oglinzile maresc optic spatiul
 4. Lasa, daca se poate, un perete complet gol
 5. Tablourile trebuie sa fie agatate la nivelul privirii

 

BUCATARIA

 1. Elimina majoritatea obiectelor de pe blaturi

blaturi-curate

Poti lasa cateva elemente care contribuie la atmosfera unui camin (un filtru elegant de cafea, un bol cu fructe sau un set frumos de ustensile), insa atat. Pentru a crea impresia de spatiu si lejeritate, suprafetele trebuie sa fie cat mai libere

 1. Vopseste sau lacuieste mobila invechita

Mobilierul din bucatarie creaza una dintre cele mai puternice impresii potentialilor cumparatori. Nu este practic sa schimbi mobilierul cu unul nou ieftin, insa o solutie la indemana poate fi sa lacuiesti sau sa vopsesti elementele pe care deja le ai. Vei improspata atmosfera fara efort sau cheltuieli prea mari.

 1. Inlocuieste clantele, manerele de la mobila si bateria de la chiuveta

Acestea sunt cateva modificari de mare efect care nu costa mult. Se va schimba imediat in bine impresia cumparatorilor!!

 1. Alte sfaturi:

  1. Scoate toata mancarea din frigider
  2. Asigura-te ca paleta de culori este una neutra. Evita culorile puternice
  3. Spala geamurile
  4. Asigura-te ca electrocasnicele sunt imaculate, indiferent de vechimea lor!

In urmatorul episod al acestei serii de articole, ne vom ocupa de pregatirea dormitoarelor, a bailor si a zonei de intrare. Aplicati cu incredere aceste sfaturi si veti obtine un pret mult mai bun pentru proprietatea dumneavoastra decat v-ati astepta, intr-un timp mult mai scurt!

Stiri