Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Casele traditional Romanesti

Casele vechi romanesti amintesc de copilarie si de traditiile autentice care sunt pastrate de generatii intregi. Aceste case au devenit foarte valoroase pentru traditionalismul romanesc care se pierde odata cu trecerea timpului. Astfel, mai multi arhitecti au dezvoltat proiecte prin care reusesc sa aduca traditia in era tehnologiei.

O casa traditional taraneasca aminteste de stilul rustic romanesc chiar si in era contemporana. Aranjamentele sunt brute, nefinisate cu elemente naturale si nesofisticate. Mobilierul traditional este din lemn masiv, sculptat, pictat sau cat mai simplu cu putinta. Din aceasta categorie nu pot lipsi picioarele inalte, rafturile sau scaunele netapitate, toate din lemn si decorate specific. Din paleta cromatica trebuie sa alegem culorile cele mai apropiate de natura: pamantii, neutre si deloc aprinse.

Ceea ce aduce traditionalismul, pe langa mobilier si paleta de culori, sunt elementele de decor. Un ‘’must have’’ in materie de design traditional sunt covoarele tesute manual. Acestea aduc cu adevarat aerul de traditional in orice casa. Alte elemente importante pot fi fetele de masa sau de perna cu motive traditionale, tapiteriile de perete, prosoapele sau stergarele. Toate acestea aduc culoare si lumina in paleta de culori naturale.

Proiectele de case traditionale romanesti nu sunt la mare cautare, dar sunt ideale pentru cei care apreciaza valorile autentice populare si vor sa pastreze amintirile vremurilor vechi. Interesul pentru acest tip de locuinte a reaparut recent, atat in randul romanilor cat si al strainilor. Fie ca este vorba de case de lemn sau conace boieresti, acestea pot fi foarte cochete si aduc traditionalul inapoi.

Arhitectii contemporani au gasit cele mai bune variante pentru a le oferi doritorilor casa traditionala care sa le aduca aminte de copilarie si care sa ii duca inapoi in tinuturile din Maramures, Oltenia sau Moldova.

Stiri